Publikacija

Zgodba Maribora in njegovih prebivalcev je tesno povezana z Dravo. Nekoč mogočna in živahna reka je pomembo vpliva na razvoj gospodarskega, družbenega in kulturnega življenja na njenih bregovih ter spisala številne zanimive zgodbe. 
V družbi AquaSystems z osnovno dejavnostjo čiščenja odpadnih vod skrbimo za našo Dravo in zagotavljamo okoljevarstveno podporo skupnostim na mariborskem področju. Pri našem delu nas vodi odgovornost do Drave in Mariborčanov. Zavedamo se pomena reke za lokalno prebivalstvo, zato smo lani predstavili pobudo zDravo jutri, s katero ohranjamo Dravo in življenje ob njej tudi za prihodnje generacije. V okviru pobude organiziramo lastne dogodke in projekte, podpiramo pa tudi izobraževalne, kulturne, raziskovalne, okoljevarstvene in druge pobude, ki bogatijo življenje lokalnega prebivalstva.
Zadnja v vrsti mnogih aktivnosti je publikacija zDravo, Maribor – velike zgodbe o Mariboru in Mariborčanih, ki jih je zakrivila Drava. Publikacija, ki smo jo izdali ob letošnjem svetovnem dnevu voda, bralcem prinaša vpogled v življenje ob Dravi, kakršno je bilo nekoč, razkriva pomen reke za Maribor in Mariborčane ter predstavlja našo skrb za ohranitev reke zdrave in žive. Branje bo marsikoga popeljalo v stare čase, mlajšim bralcem pa bo odkrilo zgodovino mesta, ki je verjetno še ne poznajo.
Želimo vam prijetno branje in voščimo zDravo jutri!

 

Aquasystems d.o.o.
Dupleška cesta 330
2000 Maribor, Slovenija
T: +386 2 450 37 80
F: +386 2 450 37 90
E: info@aquasystems.si