Mednarodna veslaška regata zDravo Jutri

Mednarodna veslaška regata osmercev zDravoJutri, Maribor 2022

Na mednarodni veslaški regati osmercev »zDravoJutri« so se letos prvič pomerile tudi ženske ekipe

 

Maribor, 25 junij 2022 – Sobotno popoldne dneva državnosti je v Mariboru popestrila tradicionalna Mednarodna veslaška regata »zDravoJutri«, na kateri je zmago slavila ekipa veslaškega društva Dravske elektrarne Maribor. Prireditev, s katero sta organizatorja – družba AquaSystems in Študentsko veslaško društvo – želela spomniti na bogato veslaško tradicijo na Dravi ter dati nov zagon veslaškemu športu v Mariboru, je potekala že 28-leto in tretjič zapored pod okriljem podjetja AquaSystems.

Športni dogodek leta na Dravi, ki ga organizirata družba AquaSystems in Študentsko veslaško društvo, si je letos zopet nadel mednarodno preobleko. Lani se je namreč zaradi epidemije koronavirusa tekma izvedla zgolj na lokalni ravni, letos pa so svoje moči na Dravi spet preizkusili veslači iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Na tekmovalni trasi, ki je potekala med Studenško brvjo in Benetkami na Lentu, se je tako pomerilo šest moških in dve ekipi ženskih osmercev – slednje so se v tekmovalnem duhu na Dravo podale prvič in s tem regato ovekovečile z novim mejnikom. Med ženskimi ekipami so bile najboljše veslačice iz veslaškega društva Zagreb 1, pri moških pa je zmago slavila ekipa veslaškega društva Dravske elektrarne Maribor, Drugo mesto je zasedlo veslaško društvo Ljubljana, tretje pa je pripadalo Študentskemu veslaškemu društvu Maribor.

Veslanje je na globalni ravni zavezano k ohranjanju čiste in pitne vode, prav tako pa to isto poslanstvo podjetje AquaSystems zasleduje že vse od svojega začetka delovanja – torej že 25 let. Leto 2022 je za podjetje AquaSystems leto jubilejev, saj poleg 25. obletnice od ustanovitve podjetja letos obeležujejo tudi 20. obletnice delovanja 1. faze Centralne čistilne naprave Maribor. Zato so ob letošnji regati  poskrbeli za pester program, začinjen z dobrodelno noto. Ob nabrežju Drave je obiskovalce kratkočasil zanimiv spremljevalni program z atraktivnimi nastopi članov skupin F&B Acrobatics in Local Heroes, dobrodelno preobleko pa je prireditvi nadela podelitev donacij Potapljaškemu društvu Maribor in Društvu za vodne aktivnosti Drava za dolgoletno skrb za reko Dravo ter za ohranjanje zdrave in čiste narave.

 

Aquasystems d.o.o.
Dupleška cesta 330
2000 Maribor, Slovenija
T: +386 2 450 37 80
F: +386 2 450 37 90
E: info@aquasystems.si