Donacija mariborskim osnovnošolcem

Maribor, 14. 4. 2020 – Družba AquaSystems, upraviteljica Centralne čistilne naprave Maribor, je v času epidemije covid-19 priskočila na pomoč mariborskim učencem iz socialno ogroženih družin. Z donacijo 29 prenosnih računalnikov jim je zagotovila potrebno opremo za nemoteno spremljanje pouka na daljavo in z dodatnimi finančnimi sredstvi omogočila pripravo paketov s hrano.

Sprejeti ukrepi za zajezitev širitve novega koronavirusa so močno spremenili naša življenja in številnim učencem otežili dostop do znanja. V družbi AquaSystems so z donacijo prenosnih računalnikov pripomogli k reševanju stiske tistih otrok, ki jim je bil zaradi materialne ogroženosti pouk na daljavo onemogočen. V sodelovanju z mariborskimi osnovnimi šolami so tako 29 učencem omogočil ohranjanje povezanosti s šolo in sošolci ter zagotovili enake možnosti spremljanja pouka.

»Povezanost med člani skupnosti je še posebej pomembna v kriznih časih, zato smo se odločili pomagati socialno najbolj ogroženim otrokom in jim omogočiti, da so še naprej vključeni v učni proces tako kot njihovi vrstniki,« je o donaciji povedal mag. Leon Lozar, direktor družbe AquaSystems.

Pri izvedbi donacije so se povezali z mariborskimi osnovnimi šolami, s katerimi sicer že sodelujejo v okviru izobraževalnega projekta Varujmo svojo kapljico vode. Šole bodo zagotovile, da bodo računalniki prišli do tistih, ki jih najbolj potrebujejo. Prejeli jih bodo učenci Osnovne šole Bojana Ilicha, Osnovne šole Franceta Prešerna, Osnovne šole Leona Štuklja, Osnovne šole Slave Klavore in Osnovne šole Tabor I.

Ker se je v tem času še povečalo število socialno ogroženih družin, ki so se znašle v težkem finančnem položaju, se je družba odzvala tudi prošnji Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju in ji z donacijo omogočila pripravo paketov s hrano za šolarje iz najbolj ogroženih družin. 

AquaSystem tudi v času epidemije covid-19 skrbi za nepretrgano obratovanje Centralne čistilne naprave Maribor. S tem Mariborčankam in Mariborčanom zagotavljajo izvajanje pomembne gospodarske javne službe čiščenja odpadnih voda in s tem varovanja okolja, zdravja in življenja v mestu. Kot konstruktivni partner lokalne skupnosti so omogočili tudi začasno odlaganje odpadnega blata iz centralne čistilne naprave na lokaciji ob napravi, dokler pristojne službe ne bodo uspele zagotoviti ustreznega odvoza.

XXX

Več informacij: 
mag. Leon Lozar, direktor družbe AquaSystems
leon.lozar@aquasystems.si, 02 450 37 81


Spremljajte nas: Facebook: www.facebook.com/zDravoJutri I Twitter: @AquaSystemsSlo I  spletna stran: www.aquasystems.si

O CČN Maribor: CČN Maribor je največja čistilna naprava na celotni trasi reke Drave in druga največja čistilna naprava v Sloveniji. Skrbi za upravljanje z odpadnimi vodami Mestne občine Maribor, občin Miklavž na Dravskem polju, Duplek in Hoče – Slivnica. V njenem prispevnem območju živi približno 136.000 prebivalcev. CČN Maribor letno sprejme približno 9 milijonov m3 odpadnih voda in proizvede približno 12.000 ton odvečnega blata, ki je stranski produkt v procesu čiščenja odpadne vode. Izpolnjuje najstrožje okoljevarstvene standarde Evropske unije že od leta 2004, ko je Maribor kot prvo mesto v Sloveniji dobil tudi terciarno stopnjo čiščenja odpadne vode, ki je v prestolnici nimajo niti v letu 2019. Strokovnost in odgovornost do narave in lokalne skupnosti dokazujeta tudi certifikat ISO 14001:2015 (okoljevarstvo), ki ga je podjetje prejelo leta 2012, in certifikat ISO 55001:2014 (upravljanje s sredstvi), ki so ga kot šele drugo podjetje v državi prejeli leta 2017.
 

Aquasystems d.o.o.
Dupleška cesta 330
2000 Maribor, Slovenija
T: +386 2 450 37 80
F: +386 2 450 37 90
E: info@aquasystems.si