AquaSystems gostil sponzorirance

SPOROČILO ZA JAVNOST
Za takojšnjo objavo 

 

 AQUASYSTEMS GOSTIL SPONZORIRANCE

Maribor, 15. januar 2020 – AquaSystems d.o.o. je na Centralni čistilni napravi Maribor v Dogošah gostil predstavnike organizacij, ki jih je v okviru svoje družbeno odgovorne iniciative »zDravo jutri« sponzoriral v lanskem letu. Neformalno druženje je potekalo v sproščenem vzdušju, udeleženci sprejema pa so se pogovarjali o izvedenih projektih in o načrtih, ki jih imajo za letošnje leto.

V družbi AquaSystems poudarjajo, da je skrb za Dravo in njeno okolico ključno vodilo pri njihovem delovanju in je neločljivo povezana s skrbjo za Maribor in okolico. S strokovnim in odgovornim izvajanem svoje primarne dejavnosti postavljajo visoke standarde za industrijo in zagotavljajo okoljevarstveno podporo lokalnim skupnostim, kar je predpogoj za gospodarski, družbeni in kulturni razvoj mariborskega območja. Svoje poslanstvo uresničujejo tudi s programi družbene odgovornosti, ki v okviru iniciative »zDravo jutri« spodbujajo ohranjanje Drave in življenja ob njej tudi za prihodnje generacije. 

V okviru omenjene pobude družba izvaja lastne projekte, med drugimi Tek zDravo jutri, akcijo čiščenja nabrežja Drave ter projekt osveščanja in izobraževanja mladih o skrbnem ravnanju z vodo Varujmo svojo kapljico vode. Prav tako podpira druge projekte in organizacije, ki s svojim delovanjem bogatijo življenje lokalne skupnosti in gradijo boljši mariborski jutri. Z včerajšnjim sprejemom so se želeli zahvaliti organizacijam za njihov prispevek in potrditi, da se odnos med družbo in sponzoriranci ne zaključi ob podpisu sponzorske pogodbe, ampak da so s sodelovanjem organizacije postale del družine AquaSystems.

Mag. Leon Lozar, direktor podjetja AquaSystems, je v svojem nagovoru poudaril: »V skladu z našim poslanstvom smo tudi v preteklem letu ponosno podprli organizacije, ki so pomemben gradnik mariborskega družbenega življenja. Hvala vsem, ki ste postali naš nepogrešljiv partner in sopotnik v skrbi za varovanje Drave in življenja ob njej. Ker želimo še bolj prispevati tako k varovanju našega okolja kot pestrosti družbenega življenja Maribora in dviga kakovosti življenja v mestu in okolici, bomo v prihodnje okrepili naše aktivnosti. Veselimo se novih priložnosti in sodelovanj.«

XXX

Več informacij: 
mag. Leon Lozar, direktor družbe AquaSystems
leon.lozar@aquasystems.si, 02 450 37 81


Spremljajte nas na: Facebook: www.facebook.com/zDravoJutri  Twitter: @AquaSystemsSlo   www: www.aquasystems.si


O CČN Maribor: CČN Maribor je največja čistilna naprava na celotni trasi reke Drave in druga največja čistilna naprava v Sloveniji. Skrbi za upravljanje z odpadnimi vodami Mestne občine Maribor, občin Miklavž na Dravskem polju, Duplek in Hoče – Slivnica. V njenem prispevnem območju živi približno 136.000 prebivalcev. CČN Maribor letno sprejme približno 9 milijonov m3 odpadnih voda in proizvede približno 12.000 ton odvečnega blata, ki je stranski produkt v procesu čiščenja odpadne vode. Izpolnjuje najstrožje okoljevarstvene standarde Evropske unije že od leta 2004, ko je Maribor kot prvo mesto v Sloveniji dobil tudi terciarno stopnjo čiščenja odpadne vode, ki je v prestolnici nimajo niti v letu 2019. Strokovnost in odgovornost do narave in lokalne skupnosti dokazujeta tudi certifikat ISO 14001:2015 (okoljevarstvo), ki ga je podjetje prejelo leta 2012, in certifikat ISO 55001:2014 (upravljanje s sredstvi), ki so ga kot šele drugo podjetje v državi prejeli leta 2017.

 
 

Aquasystems d.o.o.
Dupleška cesta 330
2000 Maribor, Slovenija
T: +386 2 450 37 80
F: +386 2 450 37 90
E: info@aquasystems.si