Novica

Podjetje Aquasystems prejelo Priznanje za najboljšo organizacijsko energijo v panogi energetika in komunalne storitve

V sklopu HR&M konference, ki je potekala 15. novembra 2017 v Festivalni dvorani v Ljubljani, so bili predstavljeni rezultati Nacionalne raziskave organizacijske energije v slovenskem zasebnem in javnem sektorju.
Nagrado za najvišji indeks po 5 globalnih dejavnostih so prejela podjetja oz. organizacije: Osnovna šola Trbovlje, RLS Merilna tehnika, Adriatic Slovenica, Aquasystems in RGL (Radio Glas Ljubljana).


Podjetje Aquasystems je pridobilo standard ISO 55001:2014
Podjetje Aquasystems je uspešno opravilo certifikacijsko presojo po standardu ISO 55001:2014 Slovenskega instituta za kakovost in meroslovje, s katerim so nadgradili sistem vodenja. Standard ISO 55001:2014 specificira zahteve za razvoj, vzpostavitev, vzdrževanje ter nenehno izboljševanje sistema upravljanja s sredstvi in prinaša novo kakovost na to področje. Poleg certifikata ISO 55001 ima podjetje še certifikat ISO 14001 za sistem ravnanja z okoljem.

 

Tečem zDravo 2017

V nedeljo 11. junija 2017 je čudoviti naravi neposredno med Dravo in hidroenergetskim kanalom s startom in ciljem na Centralni čistilni napravi Maribor, Dupleška cesta 330 potekala tekaško-rekreativna prireditev Tečem zDravo2. Več kot 600 udeležencev vseh starosti in telesne pripravljenosti se je pomerilo na 5- in 10-kilometrski trasi. Izredno smo bili veseli odličnega odziva tekačev in obiskovalcev, z organizacijo smo želeli poudariti sožitje našega mesta in okoliških občin z reko ter zdrav način življenja in spoštljiv odnos do narave. Tek je bil organiziran kot posvetilo reki, prepoznavnemu prostorskemu poudarku našega mesta in kot opomnik pomena varovanja naših voda in okolja. Prireditev je simboliziralo medgeneracijsko druženje s središčem dogajanja na Centralni čistilni napravil kjer udeleženci vodi vračajo življenje in gibanje.
Našemu povabilu se je odzvalo veliko število dijakov in profesorjev iz Druge gimnazije zato upamo, da se prihodnje leto med sabo pomeri še več srednjih šol.


Prireditev smo poklonili  meščanom mesta Maribor, prihodek od prijavnin je bil namenjen nakupu defibrilatorja, ki ga je direktor g. Leon Lozar predal županu občine Hoče-Slivnica g. Marku Soršaku.

Tek je bil oplemeniten še z dodatno dobrodelno akcijo zbiranja sredstva za dvanajstletnega Miho Pignarja, ki je ob rojstvu utrpel možgansko krvavitev, zaradi katere ima cerebralno paralizo. Zdravniki so mu napovedali življenje, prikovano na invalidski voziček, a mladi junak trdo gara za vsak napredek. V ZDA je prestal dve operaciji, zdaj pa ga čaka še leto intenzivnih terapij, ki jih mora družina plačati z lastnimi sredstvi. Aquasystemsovi dobrodelni akciji so se s prostovoljnim prispevkom odločili pridružiti tudi številni obiskovalci prireditve, skupaj so zbrali več kot 700 eur nato smo 1.000 eur dodali še mi. Za prostovoljni prispevek so vsi darovalci v zahvalo prejeli tekaško majico in/ali silikonsko zapestnico s sloganom "Tek na dolge proge".

Vsi tekači so prejeli tekaške majice in medaljo na cilju ter okrepčilo po končanem teku.

Tekačem in obiskovalcem se zahvaljujejmo za prijetno in zabavno tekaško druženje na atraktivni lokaciji v Dogošah ter napovedujemo prireditev tudi v letu 2018.

 

Aquasystems d.o.o.
Dupleška cesta 330
2000 Maribor, Slovenija
T: +386 2 450 37 80
F: +386 2 450 37 90
E: info@aquasystems.si