Novica

Junij, 2018

Tečem zDravo 2018

V nedeljo 10. junija 2018 je čudoviti naravi neposredno med Dravo in hidroenergetskim kanalom s startom in ciljem na Centralni čistilni napravi Maribor, Dupleška cesta 330 potekala Aquasystemsova tekaško-rekreativna prireditev Tečem zDravo2. Več kot 800 tekačev vseh starosti in telesne pripravljenosti se je pomerilo na 5- in 10-kilometrski trasi. Organizator Aquasystems z organizacijo prireditve prizadeva poudariti sožitje našega mesta in okoliških občin z reko ter zdrav način življenja in spoštljiv odnos do narave. Tek je bil organiziran kot posvetilo reki, prepoznavnemu prostorskemu poudarku našega mesta in kot opomnik pomena varovanja naših voda in okolja. Prireditev je simboliziralo medgeneracijsko druženje s središčem dogajanja na Centralni čistilni napravil kjer udeleženci vodi vračajo življenje in gibanje. Organizator že drugo leto zapored ugotavlja, da je odličen odziv ekip predstavnikov lokalne skupnosti, društev, šol in podjetij ter ocenjujejo, da prireditev dobiva osrednje mesto v lokalnem prostoru. Prijavnina je bila simbolična, vsi udeleženci so prejeli funkcijsko tekaško majico, čip za enkratno merjenje časa, spominsko medaljo in toplo malico.

Tek je bil oplemeniten z dvema dobrodelnima akcijama.
Z lokalno skupnostjo vzdržujejo dolgoročno partnerstvo in vsako leto v okviru omenjene prireditve eni izmed občin ali institucij v prispevnem območju CČN Maribor podarijo defibrilator. Letos ga je v imenu občine Duplek prevzel podžupan gospod David Kumer.
Prejemnik glavne donacije na prireditvi Tečem zDravo je letos Center za sluh in govor Maribor, ki je osrednja ustanova na področju severovzhodne Slovenije, ki obravnava gluhe in naglušne otroke in odrasle ter otroke in odrasle osebe z govorno-jezikovnimi motnjami (GJM). Na prireditvi so se predstavili otroci in njihovi vzgojitelji. Obiskovalci so s prostovoljnimi prispevki zbrali 770 Eur, podjetje Aquasystems je dodalo razliko do skupnega zneska 2.000 Eur. Z zbranimi sredstvi Center za sluh in govor Maribor na svojem zemljišču postavil gibalnico na prostem.
Letošnjo prireditev je zaznamoval razširjen razvedrilni program z nastopom dveh mladih glasbenih skupin ŽELJA PO KAKAVU in AMONG TWISTED.

 

November, 2017

Podjetje Aquasystems prejelo Priznanje za najboljšo organizacijsko energijo v panogi energetika in komunalne storitve

V sklopu HR&M konference, ki je potekala 15. novembra 2017 v Festivalni dvorani v Ljubljani, so bili predstavljeni rezultati Nacionalne raziskave organizacijske energije v slovenskem zasebnem in javnem sektorju.
Nagrado za najvišji indeks po 5 globalnih dejavnostih so prejela podjetja oz. organizacije: Osnovna šola Trbovlje, RLS Merilna tehnika, Adriatic Slovenica, Aquasystems in RGL (Radio Glas Ljubljana).


Podjetje Aquasystems je pridobilo standard ISO 55001:2014
Podjetje Aquasystems je uspešno opravilo certifikacijsko presojo po standardu ISO 55001:2014 Slovenskega instituta za kakovost in meroslovje, s katerim so nadgradili sistem vodenja. Standard ISO 55001:2014 specificira zahteve za razvoj, vzpostavitev, vzdrževanje ter nenehno izboljševanje sistema upravljanja s sredstvi in prinaša novo kakovost na to področje. Poleg certifikata ISO 55001 ima podjetje še certifikat ISO 14001 za sistem ravnanja z okoljem.

 

Tečem zDravo 2017

V nedeljo 11. junija 2017 je čudoviti naravi neposredno med Dravo in hidroenergetskim kanalom s startom in ciljem na Centralni čistilni napravi Maribor, Dupleška cesta 330 potekala tekaško-rekreativna prireditev Tečem zDravo2. Več kot 600 udeležencev vseh starosti in telesne pripravljenosti se je pomerilo na 5- in 10-kilometrski trasi. Izredno smo bili veseli odličnega odziva tekačev in obiskovalcev, z organizacijo smo želeli poudariti sožitje našega mesta in okoliških občin z reko ter zdrav način življenja in spoštljiv odnos do narave. Tek je bil organiziran kot posvetilo reki, prepoznavnemu prostorskemu poudarku našega mesta in kot opomnik pomena varovanja naših voda in okolja. Prireditev je simboliziralo medgeneracijsko druženje s središčem dogajanja na Centralni čistilni napravil kjer udeleženci vodi vračajo življenje in gibanje.
Našemu povabilu se je odzvalo veliko število dijakov in profesorjev iz Druge gimnazije zato upamo, da se prihodnje leto med sabo pomeri še več srednjih šol.


Prireditev smo poklonili  meščanom mesta Maribor, prihodek od prijavnin je bil namenjen nakupu defibrilatorja, ki ga je direktor g. Leon Lozar predal županu občine Hoče-Slivnica g. Marku Soršaku.

Tek je bil oplemeniten še z dodatno dobrodelno akcijo zbiranja sredstva za dvanajstletnega Miho Pignarja, ki je ob rojstvu utrpel možgansko krvavitev, zaradi katere ima cerebralno paralizo. Zdravniki so mu napovedali življenje, prikovano na invalidski voziček, a mladi junak trdo gara za vsak napredek. V ZDA je prestal dve operaciji, zdaj pa ga čaka še leto intenzivnih terapij, ki jih mora družina plačati z lastnimi sredstvi. Aquasystemsovi dobrodelni akciji so se s prostovoljnim prispevkom odločili pridružiti tudi številni obiskovalci prireditve, skupaj so zbrali več kot 700 eur nato smo 1.000 eur dodali še mi. Za prostovoljni prispevek so vsi darovalci v zahvalo prejeli tekaško majico in/ali silikonsko zapestnico s sloganom "Tek na dolge proge".

Vsi tekači so prejeli tekaške majice in medaljo na cilju ter okrepčilo po končanem teku.

Tekačem in obiskovalcem se zahvaljujejmo za prijetno in zabavno tekaško druženje na atraktivni lokaciji v Dogošah ter napovedujemo prireditev tudi v letu 2018.

 

Aquasystems d.o.o.
Dupleška cesta 330
2000 Maribor, Slovenija
T: +386 2 450 37 80
F: +386 2 450 37 90
E: info@aquasystems.si