Varujmo svojo kapljico vode

V podjetju Aquasystems organiziramo družbeno odgovoren projekt „Varujmo svojo kapljico vode“, ki je namenjen aktivnemu in zabavnemu izobraževanju osnovnošolcev o tematikah, povezanih z varovanjem naših voda.

Osnovnošolci bodo spoznavali pomen vode za naše življenje, od kod pride v hišo, kako in koliko je porabimo, kje vse nastaja odpadna voda in kako jo očistimo v Centralni čistilni napravi Maribor. Projekt je zasnovan tako, da učitelji in učenci v ta namen lahko uporabljajo DVD – kratek film s prikazom čiščenja odpadnih voda in delovni zvezek »Varujmo svojo kapljico vode«, s pomočjo katerih spoznajo vsebine o varovanju in čiščenju voda. Delovne zvezke, ki jih bodo učitelji in otroci uporabljali pri svojem delu, vam dostavimo brezplačno.

NATEČAJ

Da projekt ne bo temeljil le na učenju in preizkusih, vas vabimo, da sodelujete v natečaju:
1. Učenci nižje stopnje nam lahko po elektronski pošti pošljejo pošljejo skernirane risbice s tematiko “Kaj ne sodi v odtok”. ki jih bomo objavili na naši spletni strani.
2. Učenci višje stopnje lahko sodelujejo na natečaju za raziskovalni plakat  »Kaj ne sodi v odtok«.

Nagradili bomo sodelujoče šole in najboljše prispevke.

Ogled čistilne naprave
Da bo spoznavanje vode še bolj zanimivo, vas vabimo na ogled Centralne čistilne naprave Maribor. V okviru naravoslovnega dneva lahko za približno 50 otrok iz posamezne organiziramo brezplačen avtobusni prevoz izpred vaše šole, ogled čistilne naprave in povratek do šole.

Predvideni datumi ogledov so: 
- 22. marec 2019 – Svetovni dan voda,
- 24. april 2019 – Dan zemlje.

ARHIV PRISPEVKI NATEČAJA 2019

 

ARHIV PRISPEVKI NATEČAJA 2018

Aquasystems d.o.o.
Dupleška cesta 330
2000 Maribor, Slovenija
T: +386 2 450 37 80
F: +386 2 450 37 90
E: info@aquasystems.si