Dobrodelnost

Tudi letošnja prireditev bo posvečena dobrodelnosti.

V Aquasystemsovi dobrodelni akciji bomo podarili defibrator občini Miklavž na Dravskem polju. Defibrilator je prenosna elektronska naprava, ki je sposobna zaznati zastoj človeškega srca ter ga s pomočjo električnega sunka ponovno pognati.


Kot prejemnik glavne donacije na prireditvi sodeluje tudi Mladinski dom Maribor. Mladinski dom Maribor je namenjen otrokom in mladostnikom; dekletom in fantom, v starosti od 8 do 18 let in več, ki imajo čustvene in vedenjske težave in iz različnih razlogov ne morejo živeti s starši v matičnih družinah. Običajno imajo nizko samopodobo in imajo težave pri vključevanju v običajno življenjsko sredino. V stanovanjskih skupinah Mladinskega doma Maribor ostajajo otroci in mladostniki, toliko časa, da zaključijo vzgojno-izobraževalni proces. Življenje v stanovanjskih skupinah Mladinskega doma Maribor nudi otrokom in mladostnikom osnovno oskrbo, pomoč pri vzgoji in izobraževanju in omogočanju kvalitetnega preživljanja prostega časa.


Udeležencem bodo predstavili svoje delovanje in programe.

Aquasystemsovi dobrodelni akciji se bodo lahko na dan prireditve, s prostovoljnim prispevkom pridružili tudi vsi tekači in ostali obiskovalci. Za prostovoljni prispevek, ki bo namenjen izgradnji gibalnice na prostem bodo v zahvalo prejeli silikonsko zapestnico s sloganom akcije "Tek na dolge proge" in/ali tekaško dry fit majico.

V okviru letošnjega teka zDravo jutri bo izveden tudi zaključek natečaja »Varujmo svojo kapljico vode«​. Zmagovalka letošnjega natečaja je OŠ Prežihov Voranc, ki bo s strani AquaSystems na teku prejela donacijo v višini 700€. Natečaj »Varuj svojo kapljico vode« je projekt, ki ga AquaSystems izvaja že 13 let na mariborskih šolah, namen projekta je osveščanje in izobraževanje otok o odgovornem ravnanju z vodo. V projekt je bilo do sedaj vključenih že 16 šol, pribl. 400 razredov, 10.000 otrok.

Aquasystems d.o.o.
Dupleška cesta 330
2000 Maribor, Slovenija
T: +386 2 450 37 80
F: +386 2 450 37 90
E: info@aquasystems.si