Regata zDravo Jutri

Mednarodna VESLAŠKA REGATA OSMERCEV zDravoJutri, Maribor 2020, sobota, 29. avgust 2020, 15.00 – 19.00

TEKMA OSMERCEV IN ZABAVNA REVIJALNA TEKMA Z RAFTI

ZAHVALA

Organizatorji Mednarodne veslaške regate osmercev zDravoJutri, Maribor 2020 se zahvaljujemo vsem veslaškim klubom, ki so se pomerili v tekmovanju veslaških osmercev na Dravi, ekipam, ki so se pomerile v zabavni tekmi z rafti ter obiskovalcem, ki so z glasnim navijanjem in dobro voljo poskrbeli, da bomo prireditev še dolgo ohranili v lepem spominu.

Posebna zahvala gre Narodnemu domu Maribor za njihovo neomajno organizacijsko podporo.

Počaščeni smo, da so kot slavnostni govorci podporo veslaški regati izkazali predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, župan Mestne občine Maribor Aleksander Saša Arsenovič in ambasador prireditve Iztok Čop.

Žal je novi koronavirus odnesel mednarodno naravo prireditve, saj so svojo udeležbo morale odpovedati ekipe iz Francije, Hrvaške, Italije in Srbije. Za najboljši veslaški osmerec na Dravi se je tako pomerilo pet ekip iz Slovenije: dve ekipi Študentskega veslaška društva ter po ena ekipa Veslaškega kluba Dravske elektrarne Maribor, Veslaškega kluba Ljubljanica in Veslaškega kluba Izola.

V tekmi z rafti so se pomerili nekateri poslanci državnega zbora, ki prihajajo iz Maribora, svetnice in svetniki Mestne občine Maribor ter ekipa podjetja AquaSystems.

Rezultati

Tekme osmercev

Kategorija do 27 let

1. mesto: Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor

2. mesto: Študentsko veslaško društvo 1

3. mesto: Veslaški klub Ljubljanica

 

Kategorija nad 27 let

1. mesto: Študentsko veslaško društvo 2

 

Tekme raftov

1. mesto: Ekipa Liste kolesarjev in pešcev: Željko Milovanovič, Tjaša Gojkovič ter Miha Lovše, Žiga Ozvaldič, Rene Puhar in Sašo Drobnak.

2. mesto: Mešana ekipa mestnih svetnikov in poslancev državnega zbora: dr. Samo Peter Medved, Matic Matjašič, Igor Jurišič, Branislav Rajić in Andrej Rajh s podporo Maksa Medveda.

3. mesto: ekipa AquaSystems

Aquasystems d.o.o.
Dupleška cesta 330
2000 Maribor, Slovenija
T: +386 2 450 37 80
F: +386 2 450 37 90
E: info@aquasystems.si