Varujmo svojo kapljico vode

V podjetju Aquasystems organiziramo družbeno odgovoren projekt „Varujmo svojo kapljico vode“, ki je namenjen aktivnemu in zabavnemu izobraževanju osnovnošolcev o tematikah, povezanih z varovanjem naših voda.

Natečaj
Kmalu bomo objavili natečaj, ki je namenjen aktivnemu in zabavnemu izobraževanju osnovnošolcev o tematikah, povezanih s čiščenjem odpadnih voda. Nagradni natečaj deluje v okviru spletnega mesta in je šolam dostopen v obliki zabavne aplikacije. Osnovnošolec lahko sodeluje v nagradnem natečaju le ob vnosu personalizirane kode, ki jo prejme vsaka šola.

Osnovnošolci bodo v začetku aplikacije spoznali in izdelali kapljico vode, ki jo bodo lahko oblekli, obuli in ji dodali številne zanimive dodatke. Oblikovane kapljice osnovnošolcev se bodo lahko znotraj aplikacije igrale, družile in pogovarjale. Da pa ne bi ostalo zgolj pri zabavi, smo vključili tudi izobraževalni del, v katerem skozi igre spoznavajo osnovne tematike o vodah in sproti odgovarjajo na vprašanja, katerih težavnost je pogojena z razredom, ki ga osnovnošolec obiskuje.

V spletni učilnici bodo učitelji našli navodila za sodelovanje pri praktični nalogi, ki zahteva dodatno znanje in spodbuja timsko delo, šoli pa prinese dodatne točke v nagradnem natečaju.

V spletni aplikaciji bodo učitelji našli tudi navodila za sodelovanje pri praktični nalogi, ki zahteva dodatno znanje in spodbuja timsko delo, šoli pa prinese tudi dodatne točke v nagradnem natečaju.

V lanskem letu je sodelovalo 25 osnovnih šol. Sodelujoči učenci so na simpatičen in zabaven način spoznali pomen varovanja in čiščenja naših voda, pri tem pa so razvijali tudi svojo računalniško pismenost in vzpodbujali sodelovanje med sošolci zato si visoke udeležbe želimo tudi letos in upamo, da bodo šole v njej prepoznale poučno in zabavno izobraževalno orodje.

Spletna stran bo učiteljem in učencem tudi v bodoče ves čas na razpolago za izvajanje naravovarstvenih učnih vsebin.

Novost letošnjega leta je igrica spomin in pobarvanke, ki so na voljo na spletni strani in si jih otroci lahko sami natisnejo.

Spomin

Pobarvanka
 

 

 

Aquasystems d.o.o.
Dupleška cesta 330
2000 Maribor, Slovenija
T: +386 2 450 37 80
F: +386 2 450 37 90
E: info@aquasystems.si