Varujmo svojo kapljico vode

V podjetju Aquasystems organiziramo družbeno odgovoren projekt „Varujmo svojo kapljico vode“, ki je namenjen aktivnemu in zabavnemu izobraževanju osnovnošolcev o tematikah, povezanih z varovanjem naših voda.

Osnovnošolci bodo spoznavali pomen vode za naše življenje, od kod pride v hišo, kako in koliko je porabimo, kje vse nastaja odpadna voda in kako jo očistimo v Centralni čistilni napravi Maribor. Projekt je zasnovan tako, da učitelji in učenci v ta namen lahko uporabljajo DVD – kratek film s prikazom čiščenja odpadnih voda in delovni zvezek »Varujmo svojo kapljico vode«, s pomočjo katerih spoznajo vsebine o varovanju in čiščenju voda. Delovne zvezke, ki jih bodo učitelji in otroci uporabljali pri svojem delu, vam dostavimo brezplačno.

NATEČAJ

Da projekt ne bo temeljil le na učenju in preizkusih, vas vabimo, da sodelujete v natečaju:
1. Učenci nižje stopnje nam lahko po elektronski pošti pošljejo skernirane risbice kapljic, ki jih bomo objavili na naši spletni strani.
2. Učenci višje stopnje lahko sodelujejo na natečaju za najbolj izvirno kratko zgodbo »Voda je življenje«. Vsak avtor ali avtorica sme sodelovati le z eno zgodbo, ki naj bo izvirna. Zgodba naj bo natipkana na računalnik, dolžina zgodbe naj ne presega 10.000 znakov brez presledkov. Besedila šola pošlje na naš elekronski naslov.

Nagradili bomo sodelujoče šole in najboljše prispevke.

Ogled čistilne naprave
Da bo spoznavanje vode še bolj zanimivo, vas vabimo na ogled Centralne čistilne naprave Maribor. V okviru naravoslovnega dneva lahko za približno 50 otrok organiziramo brezplačen avtobusni prevoz izpred vaše šole, ogled čistilne naprave in povratek do šole.

Predvideni datumi ogledov so: 
- 22. marec 2018 – Svetovni dan voda,
- 23. april 2018 – Dan zemlje.

 

PRISPEVKI NATEČAJA

Aquasystems d.o.o.
Dupleška cesta 330
2000 Maribor, Slovenija
T: +386 2 450 37 80
F: +386 2 450 37 90
E: info@aquasystems.si